Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. kesäkuuta 2011

iLOQ:n digitaaliset lukot asennettu

Olen tutkinut vuoden aikana "muiden rakennusalaa mullistavien uutuuksien" rinnalla vaihtoehtoa perinteiselle (jo mielestäni ajasta jälkeen jääneelle) Abloy avain tekniikalle. Olihan Abloyllakin toki tähän vastineensa, eli Abloy Control +. Ei vain jotenkin innostanut tuo kun sitä Jyväskylän rakennusmessuilla katselin. Ruma mötikkö oveen (sisälle) ja patterin vaihtoa. Hintakin kohtalaisen suolainen.

Sitten vastaan tuli Oululaisen yrityksen iLOQ. Tässä ei tarvittu ylimääräisiä pattereita vaan avain saa "sähkönsä" avaimen työntöliikkeestä avain pesään. Jokainen avain on iLOQ:ssa samanlainen (siis ihan jokainen suomessa, maailmalla...). iLOQ:ssa avaimen sisässä on siru jonka lukkopesä tunnistaa ja lukko avautuu tai sulkeutuu sen mukaisesti.   iLOQ:ssa vaikutuksen minuun teki se että siinä on helppoa "sarjoittaa" lukot uudelleen mikäli/kun lapset esim. tiputtavat avaimen ja illalla tulee tunne että onkohan tulossa kutsumattomia vieraita :). Mukana tuli punainen ja vihreä ohjelmointiavain sekä 3 kpl mustia käyttöavaimia. iLOQ:ssa voi myös halutessaan tehdä omat avaimet eri oviin. Itse ajattelin että voisi olla esim. käytännöllistä tehdä teknisen tilan ovaan oma avaimensa niin ei pääse lapset tuonne säätelemään. Myös riippulukkoja näyttää olevan saatavilla, tosin aika suolainen on hinta...

Koko paketille kahdella lisäavaimella tuli hintaa noin 900€. Mustapäiset Abloyt olisivat maksaneet noin 500€ ja jos tähän laskee niin että joskus olisi joutunut Abloyt sarjoittamaan niin aika samoissa oltaisiin menty.


5 kommenttia:

 1. Hienoa, että on muitakin lukkovaihtoehtoja saatavilla. Itsellänikin on rakennusprojekti menossa ja kaverilla on ollut käytössä jo tuo iloq pitemmän aikaa. Kovasti kehunut, kun avaimia jo mennyt hukkaan. Laitan itsekkin samat lukot ja naapurikin aikoi laittaa.Milloinhan abloy herää 2000-luvulle, näyttävät nukkuvan ruususen unta ;-)

  VastaaPoista
 2. Hyvä että muutkin ovat löytäneet tämän mainion avainratkaisun. Abloyn keskuslukitus mötikkä ei tosiaan houkuttanut johtoineen päivineen :)

  VastaaPoista
 3. Meillä taloyhtiössä kanssa iloq-avaimet käytössä ja tyttäreni hukkaama kotiavaimemme saatiin poistettua myös yhteisistä kellaritiloista. Fantastinen keksintö ja ajatella että ilman virtaa! Onnea uuteen kotiinne!

  VastaaPoista
 4. Onko ollut huolto/korjaustarpeita lukoissa tähän mennessä?

  VastaaPoista
 5. Yksi "tietoturva päivitys" lukkoliikkeen tekemänä ja kustantamana, ei muuta.

  VastaaPoista