Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kymppitalon kattotalkoot

Viikonloppuna oli kattotalkoot. Perjantai aamusta aloitettiin. Turvallisuuspuoleen panostettiin ja hain bilteman turvaliivit ja veneköyttä. Toisella kattomiehellä (minulla) oli leveä vyö jossa tukeva raksi.

Katoksi meille tuli musta Wekmannin tiilikuvioinen peltikatto.

Ilma oli  muuten ihan hyvä mutta tuuli oli suhteellisen kova. Ensin teippailin butyyli -teipillä pari aluskatteen vuotokohtaa tukkoon. Timo laittoi vielä vähän lisää ruoteita kävelysiltojen kohdille.

Aloitettiin pienemmillä pelleillä, yläkerran parvekkeelle. Vaikka tuulikin niin uskallettiin laittaa myös pitkät pellit takapihan puolelle. Jiirit hidasti mutta aika äkkiä takapihan puoli oli pellitetty. Minulla kesän ensimmäinen poltettu iho...

Lauantaina aloitettiin sitten etupihan puolelta, kaikki pellit pitkiä ja meikäläisellä pitkähihainen päällä ja kuuma päivä. Pitkät pellit nousi nopeasti katolle ja ruuvareilla oli kiirettä +nilkat, pohkeet, takareidet ja takapuoli  kipeänä. Ainakin minulla.

Sunnuntaille laitettiin vielä pari pientä palaa peltiä sekä  räystäs -ja otsalautoja. Vähän myös maalattiin ahtaimpia paikkoja ennen peltien laittoa.

Olen ollut mukana laittamassa 3 peltikattoa ja en muista että yksikään olisi onnistunut näin hienosti ilman ongelmia. Iso kiitos siitä kuuluu koko työporukalle joka toimi hienosti yhteen ja teki loistavaa työtä!

Ensimmäiset pitkät pellit takapihan puoella paikoillaan

Perjantain päätteeksi näytti tältä

Etupuolen pitkät ja suorat pellit paikoillaan. Lauantai iltapäivällä.

Timpuri mietteissään. 

Sairaan ahtaita maalaus hommia

1 kommentti:

  1. Hienolta näyttää! Teille tulee upea talo. Meillekin laitettiin tossa keväällä Wekmannin musta peltikatto ja hienosti meni senkin asennus.

    Tsemppiä rakentamiseen!

    VastaaPoista