Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. toukokuuta 2011

Ensimmäiset kodinkone hankinnat

Kuivuri hajosi joten päätimme kilpailuttaa tässä vaiheessa jo koko setin uuteen omakotitaloon tulevia kojeita.
Koneille oli laskettu budjetiksi 5000€. Merkki vaihtoehtoina meillä oli: siemens, bosch ja aeg.

- Pesukoneista ja kuivureista olin lukenut joitain testejä ja niiden perusteella merkki pesutornille olisi melko varmasti siemens. Kuivausrumpuun halusimme myös vähän energiaa kuluttavan lämpöpumppu -mallin.
- Erillisissä jää - ja pakastikaapeissa vaatimukset olivat oikeastaan aika vähäiset: rosteria ja lämpötila täytyisi nähdä kaapin ovesta (ulkopinnasta). Pakastimessa tietysti No frost (taitaa olla jo kaikissa).
- Liesi  tulee meille kalusteisiin upotettuna, rosterisena, kiertoilmalla,  ajastimella ja paistomittarilla.
- Induktio perustasoa ilman mitään hilavitkuttimia.
- Tiskikoneesta meillä oli omakohtaisesti positiivisia kokemuksia Siemensistä ja olipa tuo pärjännyt hyvin myös lukemissani testeissä (kuluttaja -lehti, kuningaskuluttaja). Tiskikone tulee meillä kaluste-etulevyllä joko näyttö näkyviin tai luukunreunaan piiloon. Ruokailuväline taso ylös.

Tarjoukset pyysin seuraavista paikoista:

- Palokan Expert
Expertillä palvelu oli hyvää ja tavaroille luvattiin säilytys niin pitkälle kuin olisi tarve (Meillä tarve vasta myöhään syksyllä). Hintaan sisältyy myös kuljetus. Hinta paketille oli noin 5200€.

- Gigantti Jyväskylä (keskusta)
Gigantin merkki on Bosch, joka on ainakin yleisen luulon mukaan sama kuin Siemens.  Boschilta ei kuitenkaan löytynyt vastaavia pesukoneita ja kuivuria lämpöpumpulla kuin Siemensiltä joten onko merkki kuitenkaan niin lähelle sama? Tarjoukset pyydettiin keittiöön Boscheilla ja Siemensit pyykkipuolelle. Palvelu oli keskitasoa mitä se yleensä varmaan vähintään on jos ollaan ostamassa koko kalustoa :). Hinta asettui suunnilleen samaan mitä Expertillä.

- Palokan Veikonkone
Veikonkoneessa sattui olemaan Veikon kanta-asiakaspäivät ja tarjouksessa sattui olemaan juuri tuollaiset Siemens pyykkikone ja kuivausrumpu jota olimme ostamassa, hintaan 1380€ + kanta-asiakas pisteet. Kysyin myös tarjousta koko paketista ja se asettui karvan päälle 5000€, eli oli halvin. Hintaa sisältyy myös kuljetus. Palvelu ihan ok. Lisäalennusta pesukoneen hintaan ei kuitenkaan enään saanut vaikka olisi ottanut koko paketin joten ratkaisumme oli tässä vaiheessa ostaa vain pesukone + kuivuri.

Ensimmäisen kilpailukierroksen tulos oli hyvin pitkälti se että hinnat tuntuisi olevan kaikilla suunnilleen samat. Etua voi saada esim siinä voiko kojeet esim. säilyttää liikeen varastossa kunnes ne tarvitaan ja kuuluuko hintaa kuljetus.

EDIT: Kommentoikaa ihmeessä meille vinkkejä jos tulee hyviä tarjouksia bongattua mainoksista/liikkeistä. Näköjään se paketissa ostaminen ei aina ole se edullisin vaihtoehto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti