Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tilannekatsaus

Päivitelläänpä tilannetta. Lykkäsimme vielä 10 talon pystytystä parilla viikolla eteenpäin viikolle 15. Tämä sen vuoksi että saadaan rauhassa valaa antura ja muurata sokkeli eikä tarvi pelätä niin paljon yöpakkasia.

Myös lattialämmitysrintamalla on mielenkiintoinen kilpailutus käynnissä ja arvontaa miten toteutetaan yläkerran lattia. Vaihtoehtoina ovat:

  • harvalaudotus + lämmönluovutuslevyt (kallis)
  • harvalaudoitus + kipsi + valupaperi/primeröinti + kipsivalu (kallis?)
  • harvalaudoitus, kipsilevy/vaneri + kipsisoirot ja valu + kipsi. 
Jälkimmäinen lienee edullisin ja järkevin.

LVI suunnittelijakin taitaa löytyä yllättävän läheltä :). Lisää juttua tulossa piakkoin, lisään mm. kokonaiskuvan taloomme tulevasta lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteistosta.

-Jari

Ps. Niin ja liittykäähän Raksakimppaan niin saadaan yhdistettyä voimat ja hajautettua ylimääräiset rakennustavarat!

1 kommentti:

  1. Meillä toteutettiin välipohja tuolla viimeisellä mallilla, eli harvalaudoitus ja 3x levykerros, joissa keskimmäisessä putket, soirot ja valu. Jos ohjeiden mukaan tekee (me teimme), niin päälimmäinen levykerros pitäisi kiinnittää sekä liimaamalla että ruuveilla. Kiinnitysaineena käytettiin saneerauslaastia, oma homma tuonkin pyörittämisessä, levittämisessä ja kampaamisessa. Mutta ne ruuvit... jokaisen n. 600 ruuvin paikka piti suunnitella/merkata etukäteen ettei ruuvaisi putkeen! Järjenköyhää hommaa ja jos tekisin uudelleen samalla rakennustavalla, niin pelkällä saneerauslaastilla kiinni. Ja jos rakennustavankin saisin vielä päättää, niin ehdottomasti tuo keskimmäinen, eli kipsivalu. Vaikka oma työ oli ilmaista, niin aikaa kului sen verran reippaasti, että väärä paikka säästää... No mutta kukin taaplaa tavallaan. :)

    VastaaPoista