Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kipposentiellä antura valettu

No niin perustus on valettu. Olihan tuossakin työtä, itse vielä sairastuin kesken valmistelujen keuhkoputkentulehdukseen kesken kaiken ja 40 asteen kuumeessa ei auttanut työmaalle lähteä. Valupäivänä pääsi onneksi jo puolikuntoisena työmaalle. Onneksi apureina oli Timo ja valmistelevissa töissä appiukko Pertti, suuret kiitokset avusta! Betonia Timo arvioi menevän 9,5 kuutiota ja otettiin vähän lisää eli tilattiin 9,7 kuutiota. Pari sataa litraa jäi sitten yli eli olisi pitänyt uskoa laskelmiin :)

Syksyllä Timo peitteli 15 cm eps:llä talon kohdan ja sulahan se oli kun alettiin xps muotteja laittelemaan.














Ensimmäiset xps muotit paikoillaan














Xps muotit raudoitettu ja lämpökaapelit asennettu. Muottien läpi menee 8 mm harjateräs joka kannattelee samalla valuverkkoa ja lukitsee muotit muottilukoilla (puuttuu vielä kuvista). Lämpökaapeleita ei välttämättä olisi noin hyvin eristettyihin muotteihin tarvinnut mutta ei niistä kuivumisen ja yöpakkasten suhteen haittaakaan ole. Ja nopeuttaa myös ensimmäisten harkkokerrosten kuivumista. Kaapeleita asennettiin 85 metrinen ja 10 metrinen. Kaapelit eivät maksaneet kuin 160€ joten suosittelen "lämpimästi" talvivalajille!















Ja muotit valettu, vibrattu ja tasattu. Tuo kevyt vibra on muuten verraton vekotin jonka vuokra oli Ramirentilta vaivaiset 20€/vrk. Voittaa satasella kepillä tökkimiset...

Lopussa vielä peitteltiin eps/xps levyillä jotta pysyy lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti