Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 12. toukokuuta 2012

Uuden kodin alakerrassa


Saimme uuden kodin muuttotarkastukseen mennessä siihen kuntoon, että muuttolupa saatiin. Vaikka tuntui kyllä, että kaikki mahdolliset vastoinkäymiset sattuivat juuri loppuajalle. Suunnilleen kaikki tavara mitä saatiin oli viallista. Siis oikeasti lähes kaikki. Kuivauskaapin ovi oli kuljetuksessa saatu reilusti mutkalle, saunanlasi ja sen jälkeen vielä ovi tulivat vääränkokoisena, pesuhuoneen ovessa sekä karmeissa oli sanomista, keittiössä taso meni uusiksi kaksi kertaa, keittiön yläovista puuttui sarananreiät ja takaisin lähetetyt ovet menivät tehtaalla hukkaan, pesuhuoneen kattoon saatiin väärää puulajia, ja virhe huomattiin vasta kun puoli kattoa oli paneloitu. Maalin sävytyskään ei mennyt putkeen. Toivomamme lämmin harmaa sävy oli vaaleansinistä. Lopulta selvisi, että Uulan maalin sävytyksessä on ongelmia juuri harmaiden sävyjen kanssa (ja tämä oli Uulalla tiedossa, mutta ei myyjäliikkeellä). Toisen sävyn pohjalta lähdettiin hakemaan maaliin oikeaa sävyä, niin, että mutu-tuntumalla lisäiltiin keltaista ja lopulta saatiin Uulaan sävy, joka oli edes lähellä sitä mitä haettiin. Eikä tuossa tainnut olla edes kaikki vastoinkäymiset :)

Muutimme siis huhtikuun alussa uuden kodin alakertaan. Olemme viihtyneet uudessa kodissa hyvin ja aloitettiin parin viikon levon jälkeen heti yläkerran viimeistely. Yläkertaan olisi tarkoitus päästä muuttamaan kesäkuun loppuun menessä.

Pieniä puutteita alakerrassakin vielä on. mm. 
- Listoja puuttuu vielä sieltä täältä.
- Takasta puuttuu vielä laattaa sekä kulmalistat. 
- Pesuhuoneesta puuttuvat myös alumiiniset kulmalistat.
- Saunasta puuttuu lauteet ja listat sekä laattoja.
- Keittiöstä silikoneja ja työvalot.
- Olohuoneesta valolippa
- Ilmanvaihto on vielä hieman puutteellinen koska alakerrassa ei ole kuin 2 tuloilmaventtiiliä...

Tässä muutamia kuvia alakerrasta.
WC

Olohuone

Keittiö

Keittiön alakaapit

Sauna. Seinät Aasian katajaa ja katto tervaleppää

Kodinhoitohuone

Pesuhuoneen ovi

Kodinhoitohuone

Pesuhuone

Eteinen

Eteinen

Saarekkeelta eteiseen

3 kommenttia:

 1. Moi! hienon näköistä teillä! Me etsitään kans lämmintä harmaata sävyä joka olis tarkoitus sävyttää Into sisustusmaaliin...Miten nuo harmaat sävyt ei toimi Uulan tuotteissa? Oliko siis kyseessä Into sisustusmaali vai jokin muu Uulan tuote? Mikä harmaa sävy teillä oli joka muuttui sinertäväksi Uulan maalilla?

  VastaaPoista
 2. Moi,

  Uula Into oli tuote. Ongelma oli harmaissa sävyissä. Niistä ikään kuin puuttui keltainen väri kokonaan. Tuli siis liian sinisiä. Kokeilemalla pienissä erissä haettiin Terrassa oikeaa sävyä. Sittemmin Uula päivitti maalipohjaansa (keväällä) ja kertoi että ongelmaa sävytyksessä ei enään pitäisi olla. Meillä meni ainakin makuuhuoneiden sävyt oikein. Ne oli tosin mustikka ja kellertävä sävyisiä...

  Uula on ollut aika haastava maali. Kitin värikin tahtoo paistaa alta vaikka maalaa moneen kertaan. Huomasimme myös että kun valmista seinää pyyhkäisee märällä rätillä (pesee siis) niin seinään jää ikävä tahra, joka näkyy tietystä valonkulmasta ikävästi. Tätä ei olla vielä uulalta kysytty, mutta kysytään kyllä.

  VastaaPoista
 3. X486 oli koodi. Nykyinen harmaa on tosin täysin erillainen kuin mitä alunperin piti olla.

  VastaaPoista