Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 17. syyskuuta 2011

Aiheena hormi, yläkerran lattialämmitys, väliseinät ja rännit

Hiukan on tullut laiskoteltua blogin kanssa joten asioita on kasaantunut enemmän ja yritetään tuoda ne kaikki esille samalla kertaa.

Schiedel rondo plus hormi valmistui! Hormin sisäosa on halkaisijaltaan 180 cm ja tuohon liitetään vesitakka ja kiuas. Pituutta hormille kertyi 8,3 m. Hormin työstö oli helppoa mutta vaati huolellista työta. Sisäosa keraaminen, väliin villa ja harkko. Kaikki tarpeet tuli samassa paketissa: Pelti, pellitykset, hattu jne.

Yläkerran väliseinien kipsilevytys on myös aloitettu. Suurin osa levyistä on jo paikoillaan.

Timo aloitti myös yläkerran lattialämmitysputkien urituksen. Alunperin tarkoituksena oli jyrsiä urat yläjyrsimellä, mutta jossain välissä ajatuksena kävi pyörösirkkeli ja se olikin sitten hyvä ratkaisu. Timo ajoi pyörösirkkelillä 3-4cm urat lattiaan ja väliosa piikattiin Bilteman paineilma käyttöisellä talttavasaralla (joka on muuten hyvä!). Pölyä tulee jonkun verran mutta ei kovin pahasti. Tänään laitettiin myös ensimmäiset putket paikoilleen. Urat tasoitetaan lattialämmitykselle soveltuvalla tasoitteella. Rakenne lattiassa on siis 13mm EK kipsi, 15mm lattiakipsi jossa urat + 15mm lattiakipsi.

Suurin osa vesikoutuista syöksyineen on myös asennettu. Kourut ostin Byggmaxilta. Epäilyttävän saman näköiset kuin Rainman kourut.


Piipun rakenne: keraaminen sisus, villa ja harkko.

Tuhkaluukki


Vesitakan pelti


Vesitakan hormiliitos







  

5 kommenttia:

  1. Mitkä seikat sai sinut valitsemaan Schiedelin piipun?

    -Juha

    VastaaPoista
  2. Moi Juha,

    kattoristikot, eli niiden väli vaati meiltä kapean piipun joten vaihtoehtoina oli joko harkkopiippu tai teräspiippu. Lisäksi ratkaisevana tekijänä oli turvallisuus, asennuksen helppous ja hinta. Olen lukenut hyviä kokemuksia schiedelistä ja messuilla sen rakenteen nähtyäni olin vakuuttunut valinnasta. Teräspiippusta en kauheasti syttynyt varsinkin kun juuri uutisoitiin niiden huonosta paloturvallisuudesta. Lisäksi kallis hinta. Jos tiilipiippu olisi kokonsa puolesta ollut mahdollinen olisi se ollut edullinen ratkaisu, mutta koska meillä on matalaenergiatalo ja otamme savukaasuista lämpöä talteen veteen, en halunnut ylimääräistä kuumentajaa olohuoneeseemme. Tavoitteena talossamme on ollut siis tasainen lämmönjako sekä vesitakan että piipun osalta. Toivottavasti selvensi edes vähän.

    VastaaPoista
  3. Ok, kiitos vastauksesta. Mä olen mennyt entistä sekaisemmin tässä lähiaikoina, kun on puhuttu juuri piippujen paloturvallisuudesta yms. Ilmeisesti schiedelin rakenne on kuitenkin turvallinen. Meillä suunnittelija piirsi esim lecaharkkojen sisällä olevan piipun, mutta ei kyllä vielä hajua minkä valitsee.

    -Juha

    VastaaPoista
  4. Moi

    Miten on homma pelannut Puutalokympin kanssa? Harkitsen itse ko yritystä ja olisi mukava vaihtaa pari sanaa vaikka maililla. Pystyykö sulle mailamaan?

    VastaaPoista
  5. Moi, homma on toiminut Kymppitalojen kanssa alusta asti todella hyvin. Olen lukenut monenlaisista vaikeuksista mitä rakentajat ovat kohdanneet. Täytyy sanoa että me olemme olleet aikalailla onnellisten tähtien alla (koputtaa puuta). Ongelmia ei ole ollut. Ainoastaan väärä ovi tekniseen tilaan ja ikkunatehdas toimitti väärän kokoiset ikkunat. Molemmat korjattiin nopeasti. Myös tavaraa on ollut pääosin runsaasti ja se mikä on loppunut kesken on saatu lisää. Lisäksi talotehtaalta on saanut hyvät ohjeet ja välitöntä apua jos on tarvinnut. Mailailla voi etunimi.sukunimi ät-merkki ja gmail.com

    VastaaPoista