Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 4. elokuuta 2011

Talo maalissa, viemäri ja vesi rajalla, pihaa muotoiltu ym. muuta pientä

Edelliset pari viikkoa on kulunut hyvin pitkälti ulos painottuvilla töillä. Kunta sai vihdoin ja viimein viemärin ja vesiliittymän kaivettua tontin rajalle.

Myös piha sai muotoa ja siihen ajettiin reilun kymmenen kuormaa täyttömaata. Talon erkkeripäädystä pihaa ei lähdetty laskemaan tontinlaitaa kohden jyrkästi vaan se rajattiin kivivallilla. Kivivalli tulee kiertämää talon takaosaan niin että myös takapihasta saadaan kivivallin ansiosta tasainen.

Talo on nyt myös maalattu. Käytiin ostamassa toinen painesivellin homman nopeuttamiseksi. Tuo kuitenkin tuplaa maalausvauhdin, on se sen verran kähy vekotin. Maalauksissa ym korkeissa asennuksissa meillä oli myös henkilönostin lainassa 3 päivää. Ampiaiset vaikeuttivat maalausta jonkin verran. Löydetiin 5 pesää joista suurin osa saatiin tuhottua. Yhden Timo huitaisi käsisahalla rikki kun eivät koputtamisesta välittäneet mitään. Johan pelmahti pesästä asukkaita. Ei yhtään pistoa! Ampiaiset hoideltiin Raidin (joka ei oikein toiminut) ja imurin avulla ja ne pesät särettiin mitä oli näkyvissä. Itseäni kyllä vähän maalaaminen jännitti kun olen ampiaiskammoinen aina ollut. Maalaa siinä sitten sivellin pesää hipoen tai pesä omasta päästä alle puolen metrin päässä jossain räystään alla piilossa täynnä ampiaisia. 

Timo laittoi myös yläkerran ikkunoihin pellit ja ikkunenpielilaudat paikoilleen,  ulkoverhousta rajaavat pellit ja listat (laudat) sekä tv antennin kiinnikkeen ja putken. Näissä henkilönostin oli myös hyvä apu.

Ekovillan miehet kävivät myös puhaltamassa yläkerran sivut ja erkkerin katon. Erkkerin katto puhallettiin yläkautta tekemällä reikä aluskatteeseen. Oli näin huomattavasti helpompi kuin alakautta tekemällä reikä pahviin. Sivujen puhallusta helpotettiin niin että seinille tuleva tuulensuojalevy oli vain puolikas (kts. kuva). Ei olisi Ekovillan mies kyllä sopinut tuonne ryömimään jos seinä olisi ollut jo ummessa!

 Eilen laitettiin myös peltejä erkkerin katolle.

Lisäsimme vielä yhden salaojan. Kuvassa näkyy myös erkkeripäädyn kivimuuri

Takapihaa ja viemäriä.


Teknisentilan pääty ja valmisyläosa
Erkkerinpääty ja valmis yläosa
Henkilönostin

Sivut jätettiin Ekovillan miehiä helpottaaksemme auki puolikkaalla tuulensuojalevyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti