Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 5. lokakuuta 2010

Työt tontilla pääsevät käyntiin

Talon paikka on asemakaavaa varten katsottu ja kaivuri alkaa pian tonkia tontilta pintamaita pois. Loka - marraskuun aikana olisi tarkoitus saada perustustyöt valmiiksi ja helmi-maaliskuussa talopaketti perustuksille. Varovainen aikataulu talon valmistumiselle on 12/2011. Mutta katsotaan nyt, muutetaan vuokralle joten ei niin kiire...


Taloksi meille on tulossa 1½ kerroksinen matalaenergia -talo suurelementeistä. Toimittaja on vielä epäselvä (kilpailutus kesken).

Lämmitykseen tulee oikea vesitakka. Todennäköisesti Normatherm. Vesitakkaan päädyin sen vuoksi että sen voi verhoilla helposti haluamakseen vaikka kivilevyllä, se ei säteile lämpöä huoneistoon kuin 10% ja on tehokas lämmittämään varaajan. Varaaja 1000-1500l.

Ilmanvaihtoon ja lämmityksen kaveriksi olen kaavaillut Futuran ff500 poistoilmalämpöpumppua. Futuran vaikuttaisi siitä hyvältä vaihtoehdolta että sillä voi lämmittää vettä erillisessä varaajassa ja laitteessa on poistoilmapumpun lisäksi vielä lämmöntalteenotto.

Maakylmä tulee PILP:n kaveriksi tehostamaan kesällä jäähdytystä ja talvella esilämmittämään ilmaa. Todennäköisesti VEAB:n patterilla (edullisimpia ja tehokkaita).

Lämpöä otetaan talteen myös saunasta. Puukiukaan kaveriksi tulee savukaasuista lämpöä talteenottava lämmönsiirrin. Joko Elmo Hukka, joka kerää lämpöä savuputken ympäriltä veteen ja tästä varaajaan tai saksalainen laite jossa kierukalla otetaan savukaasujen lämpö talteen savuputken sisältä ja lämmönsiirtimellä lämmitetään varaajaa. Saksalaisessa kiertää vain noin 1 litra vettä. Tässä kyseinen laita linkki ebayhin (huuto.net:stä löytyy samainen laite).

Jatketaan taas kun edistytään.

2 kommenttia:

 1. Terve, Samankaltaisella aikataululla ollaan kanssa rakentamassa Paraisille. Myytiin asunto Turussa ja muutettiin vuokralle.
  Rakennetaan passiivitaloa eps harkoilla ja huomasin talotekniikan teillä olevan suunnitelmissa hyvin samankaltaisen.
  Oletteko tuosta futuran pilpistä tarjousta saaneet ja onko tietoa laitteen hyötysuhteesta tai käyttökokemuksista joltakin?
  Entäpä onko tarkempaa toteutustapaa tai kustannusarviota maakylmästä?
  Ollaan myös suunniteltu vesitakkaa ja elmoa saunan kiukaalle.

  VastaaPoista
 2. Moro Timo,

  Futurasta olen saanut tarjouksen. Kannattaa kysyä sitä suoraan RS Partners Oy:n kautta. Siellä sujuu yhteydenpito hyvin ja tarkempia mittaustuloksia on luvattu toimittaa minulle heti niiden valmistuttua. Käyttökokemuksia en ole tuosta löytänyt mutta taitaa olla ainoa jonka saa kytkettyä suurempaan vesivaraajaan. Ja tuo LTO tekee tuosta myös mielenkiintoisen. Maakylmähän ei sinänsä kustanna paljon: 200m 40mm pn10 "vesiputkea" maksoi 270€, VEAB:n patteri maksanee jotain 250-350€ ja kiertovesipumppu 100-200€. Ohjausta olen suunnitellut releiden ja kodinohjausjärjestelmän kautta (ehkä Celotron).

  VastaaPoista