Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 12. elokuuta 2011

Kiuas hankittu: Harvia Legend 240

Kiuas haettu hyvissä ajoin vaikka ei sitä ihan heti tulla paikoilleen asentamaan. Pakkohan paketti oli aukaista kun tuli rimpuiltua tuo 75kg järkäle + 200kg kiviä sisällekin.

Komee kiuashan tuo on. Laatuvaikutelma on hyvä, verkko ei ole terävä ja sen saa nostettua kiukaasta helposti erilleen. Mitään suurempaa kasaamista ei tarvita. Tutkiskelin vähän myös kiukaan rakennetta ja sekin vaikuttaa järkevältä. Tulipesässä molemmin puolin on sivut auki ja näin kivet saavat myös kiukaan kyljestä tehokkaasti lämpöä (kts kuva 3).

TM rakennusmaailman numerossa 8/2009 oli katiskakiukaat testissä. Mukana oli Iki Original, Harvia Legend 240, Narvi Stony 18 ja Misa kivinen 11220. Legend tuli testissä toiseksi. Legendissä oli hyvää käyttöönoton helppous, viimeistely, testin pienin puun kulutus sekä löylynantokyky. Itse pistin arvoa myös testin paksuimmalle tulipesänkatolle, joka on siis 10mm. Iki kiukaassa vahvuus oli 6mm ja muissa 8mm. Olettaisin että mitä paksumpi katto sen kestävämpi kiuas, koska juuri tuo osa joutuu kiukaassa koville.

Alla kuvia kiukaasta. Löylykokemuksia myöhemmin.

Kuva1. Komee on...

Kuva 2. Legend 240 + 200kg kiviä


Kuva 3. Tulipesästä aukot ylös kiukaan sivuille jolloin kivet lämpenevät tehokkaasti

Kuva 4. Kiukaan yläpuolinen hormiliitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti