Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 20. helmikuuta 2012

Tilannekatsaus Kipposentieltä


Paljon on Kipposentiellä ehtinyt taas tapahtua. Loppua kohden kiire tuntuu kasvavan niin kuin projekteissa yleensä tapana on. Niin on myös tänne kirjoittamiselle jäänyt vähemmän aikaa. Lämmitys on hoitunut talven aikana lähes täysin vesitakalla. Sähkövastus on toki varalla mutta ei se juuri ole ehtinyt päällä käydä. Vesitakassa on poltettu pieniä pesällisiä puita ja takka vaikuttaa toimivalta ratkaisulta. Kovemmilla pakkasilla joutuu toki lämmittämään tiheämpää mutta näinhän se juuri menee.

Keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteet ostettiin pitkän kilpailutuksen päätteeksi Terrasta. Terran ovet tulivat suomen suurimmilta toimittajilta kensapuulta ja rungot pattijoen kalusteelta. Lisäksi Terran eduksi oli 3000€ alempi hinta toiseksi halvimpaan Topi keittiöön ja noin puolet halvempi kalleimpaan tarjoukseen. Myös myyjä oli palvelualtis ja Terrasta saa rungot heti hyllystä.

Kodinkoneet hankimme Veikonkoneesta. Tarjoukset pyydettiin Jyväskylän keskustan Gigantista, Palokan Expertiltä ja Palokan Veikonkoneelta. Merkkinä meillä oli Siemens ja (Gigantissa vastaava Bosch). Veikonkone teki parhaan tarjouksen ja myös palvelu oli hyvää. Palokan expertin palvelulle on pakko antaa erityis maininta: Myyjä soitteli tekemänsä tarjouksen perään ja kerroin asiallisesti että heidän tarjouksensa ei pärjännyt ja siitä puuttui kaikenlisäksi liesituulettimen 300-400€ arvoinen aktiivihiilisuodin. Myyjä löi luurin korvaan. Arvatkaa asioidaanko enään kyseisessä liikkeessä ;)

Kiukaan lämmönsiirrin on tilattu suoraan saksan ebaysta. Pieni koeajo silläkin on jo kokeiltu mutta ei todellista lämmitystä vielä.

Valkovahatut Kattopaneelit otettiin Terrasta ja Osmo vahalla vahatut sisustuspaneelit Luvia woodin tehtaalta suoraan. Olohuoneen ja eteisen lattialaatta sekä pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen (puriste)lattialaatat ja saunan seinälaatat(puriste) otettiin Terran kautta. Pesuhuoneen valkea laatta on RTV:ltä ja tumma laatta Vehoniemen laattamyymälästä. Molempien vessojen laatat K-rauta Palokasta.

Myös APC 1500VA LCD Smart UPS asennettu pumpuille ja lattialämmityksen jakotukille sänkökatkoksen varalta. UPS jaksaa kierrättää lämpöjä pumpuilla vesitakan ollessa päällä noin 4h. Sähkötauluun on myös tilattu vaihtokytkin johon saa liitettyä aggregaatin pidempien sähkökatkosten varalta. Aggregaatti on vielä mietinnässä.

Ilmastointikone Futuran on tulossa Datasteeliltä parin viikon päästä henkilökohtaisesti kipposentielle toimitettuna. Sen asennus alkaakin sitten heti että saadaan alakertaan ilmanvaihto kuntoon.

Summa summarum talo alkaa olla siinä vaiheessa että irtisanomme vuokra-asunnon helmikuun loppuun mennessä ja maaliskuun loppuun pitäisi sitten päästä muuttamaan alakertaan. Yläkertaa viimeistellään sitten kevään aikana. Tarkoitus olisi seuraavien parin lähi viikon aikana saada viimeisteltyä latoitukset, saumaukset sekä viimeistellä myös kittaukset jotta saataisiin maalattavat alakerran eteinen maalattua. Sen jälkeen heti listoitusta.

Tässäpä pääpiirteittän listaa mitä tuli mieleeni:
- Katto alakerrassa paneloitu (ei pesuhuone ja sauna)
- Olohuone ja keittiö. Seiniin asennettu Luvia woodin sisustuspaneelit.
- Olohuone + keittiö alasvalot asennettu
- Ala- ja yläkerran vessat laatoitettu
- Takassa irroitettavat kuoret (pinnoitusta vailla)
- Kiukaan lämmönsiirrin "koeajettu"
- Pehuone laatoitettu (tai toteemipaalua vailla)
- Lauderunko muurattu ja sauna laatoitettu
- Olohuone, keittiö ja eteinen laatoitettu
- Keittiön rungot kasattu ja myös suurin osa alakaapeista valmiina
- Keittiökoneet seisoskelee odottelemassa asennusta
- Danforss lattialämmitys termarit asennettu "heppiin"
- Varaajan sähkövastus asennettu
- UPS asennettu sähkökatkosten varalta
- Kodinhoitohuoneen lattiaa laatoitetaan par`aikaa.



Keittiö
Keittiö


Vessa alakerta

Näkymä pesuhuoneesta saunaan

Pesuhuone + oikealla "toteemipaalu"

Pesuhuone taas

Toinen näkymä saunaan

Pesuhuoneen lattia laatoittumassa

Olohuoneen seinäpaneelit asennuspäivä 1



Kattopaneelit asennuksessa

Harvia legend 240 ja lämmönsiirrin

Takkarunko. Etulevy nostettu pois paikoiltaan

Kodinhoitohuoneen lattia laatoittuu

3 kommenttia:

  1. Hei.
    Miten lämmönvaihdin on tominut kuikaan päällä. Minkä merkkinen se oli, Lupi nimellä ei ole löytynyt mitään. Ajatuksena on kokeilla itsekin kunhan saunan saa siihen vaiheeseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro,

      mulla tuossa on ohjaamassa sellainen putken sisään tuleva piikkianturi (mekaaninen lämpörele) joka käynnistää pumpun pyörittämään nesteitä varaajaan. Tuo lämpörele on tällä hetkellä liian kaukana lämmönsiirtimestä. Ongelmana tuossa on se että vesi alkaa kiuhumaan (lämpenee liikaa lämmönsiirtimessä) pitkän mittausmatkan vuoksi. Toimii auttavasti. Tarkoitus on ollut päivittää systeemiä niin että saan mittauspisteen putkeen kiinni ulkopuolisella anturilla lähemmäs lämmönsiirrintä. Tällöin saan tuon toimimaan toivottavasti paremmin. Teho tuossa ei ole kovin suuri, en tiedä saako toisenkaltaisella ratkaisulla paremman hyötysuhteen. Tarkkaan en ole vielä laskenut paljonko tuo vereen siirtää.

      Valmistajan sivut: http://www.lupi-solar.de/

      Itsekään en nyt löytänyt ebay.de tuotteita. Olisiko hetkellisesti pois myynnistä? Puhuu hyvin englantia ja vastaa sähköpostiin joten kannattaa kysyä suoraan.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista