Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Ekovillat puhallettu, piha, väliseiniä + muuta uutta raksalta

Blogi on elänyt hiukan hiljaiseloa. Tämä ei tarkoita sitä että raksalla ei olisi tapahtunut mitään :)... tai että blogi olisi hiljenemässä. Päinvastoin, kohta alkaa vasta mielenkiintoiset vaiheet kun päästään lämmityksen, ilmastoinnin, valaistuksen, kodinohjauksen ym kanssa puuhastelemaan. Lisäsin lisäksi blogiin kiinteitä sivuja joissa on perustietoutta talostamme (päivitän vielä lisää kun tulee mieleen) sekä tietoa yhteistyökumppaneistamme.

Tässä kasaantuneet tapahtumat Kipposentieltä!

Piha on saanut aikalailla lopullisen muotonsa. Kasvimaan puoli on vielä ratkaisematta. Nurmikko oli tarkoitus nyt syksylle kylvää, mutta siirrettiin kiireen vuoksi kevääseen.

Alakertaan on myös pystytetty "lähes" kaikki väliseinät. Osa vasta toispuoleisesti kipsitetty.

Tekninen tila on laatoitettu ja vesivaraaja on jo odottamassa kytkentää. Futuranin mies tuo henkilökohtaisesti  ilmastointilaitteen (FF500) loppuviikolla.

Pesuhuoneeseen on aloitettu kaakelilujan laittaminen ja saunan lauderungon seinät on muurattu walltekkilla.

Ekovillan miehet kävivät puhaltamassa yläpohjan suorat 600mm ja vinot osat 400mm (tähän tulee vielä 50mm levyvilla) ja seiniinkin puhallettiin normaali puhallusvilla (ei märkä kuten alunperin suunniteltiin). Yläkerran ulkoseiniin tuli lisäksi 50mm levyvilla ja kipsilevy päälle.

Kävimme noutamassa myös Tikkakoskelta (entisestä talostamme) siellä odotelleen hirsiladon ja kasasimme sen uudelleen kipposentielle. Katon rakensimme uusiksi ja talveksi tuo jääkin aluskatteen varaan.

Niin ja vesi on nyt myös kytketty talon sisälle asti.