Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Ekovillaa ja harvalautaa välipohjaan

Tänään aloitettiin villoittamaan välipohjaa Ekovillalla. Jo etukäteen oli tiedossa että villa on kohtuu sitkeää leikata (ja sitä se oli kun kokeilimme). Ekovilla suositteli Fishkarssin villavestä ja sellaisen myös hankinkin. Fishkars osoittautuikin veitseksi joka pystyi Ekovillaan hyvin. Itse leikkaukseen rakensimme appiukon vinkistä  pöydän jossa oli vaneri pohjalla johon tehtiin veitsen mentävä ura. Uran ylä ja alapuolelle laitoimme metallitangot johon kiinnitimme laudan jossa oli toinen ura. Tarkoituksena tällä oli se että leikkaus menisi suoraan. Uran vasemmalle ja oikealle puolelle ruuvasimme mitat jolloin molemmin puolin näkee villan katkaisu mitat pöydästä suoraan. Pöytä tuli koeponnistettua ja osoittautui erittäin toimivaksi. Leikkaus oli mittatarkka ja suora. Alla kuva leikkauspöydästä.


Saimme myös noin 1/3 osaa villoitettua yläpohjasta ja harvalaudatkin lyötiin kiinni tuolle osalle. Harvalaudoitus tulee 22x100 K300 jaolla. Päälle tulee 3-kerros kipsilevy jonka väliin 14mm lattialämmitysputket.

Ekovillaa oli melkoinen läjä paketteina vaikka tuntuikin että sitä ei juurikaan levyinä meille laiteta. Paketteja tuli noin 90 kappaletta.


keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kymppitalon kattotalkoot

Viikonloppuna oli kattotalkoot. Perjantai aamusta aloitettiin. Turvallisuuspuoleen panostettiin ja hain bilteman turvaliivit ja veneköyttä. Toisella kattomiehellä (minulla) oli leveä vyö jossa tukeva raksi.

Katoksi meille tuli musta Wekmannin tiilikuvioinen peltikatto.

Ilma oli  muuten ihan hyvä mutta tuuli oli suhteellisen kova. Ensin teippailin butyyli -teipillä pari aluskatteen vuotokohtaa tukkoon. Timo laittoi vielä vähän lisää ruoteita kävelysiltojen kohdille.

Aloitettiin pienemmillä pelleillä, yläkerran parvekkeelle. Vaikka tuulikin niin uskallettiin laittaa myös pitkät pellit takapihan puolelle. Jiirit hidasti mutta aika äkkiä takapihan puoli oli pellitetty. Minulla kesän ensimmäinen poltettu iho...

Lauantaina aloitettiin sitten etupihan puolelta, kaikki pellit pitkiä ja meikäläisellä pitkähihainen päällä ja kuuma päivä. Pitkät pellit nousi nopeasti katolle ja ruuvareilla oli kiirettä +nilkat, pohkeet, takareidet ja takapuoli  kipeänä. Ainakin minulla.

Sunnuntaille laitettiin vielä pari pientä palaa peltiä sekä  räystäs -ja otsalautoja. Vähän myös maalattiin ahtaimpia paikkoja ennen peltien laittoa.

Olen ollut mukana laittamassa 3 peltikattoa ja en muista että yksikään olisi onnistunut näin hienosti ilman ongelmia. Iso kiitos siitä kuuluu koko työporukalle joka toimi hienosti yhteen ja teki loistavaa työtä!

Ensimmäiset pitkät pellit takapihan puoella paikoillaan

Perjantain päätteeksi näytti tältä

Etupuolen pitkät ja suorat pellit paikoillaan. Lauantai iltapäivällä.

Timpuri mietteissään. 

Sairaan ahtaita maalaus hommia

tiistai 7. kesäkuuta 2011

iLOQ:n digitaaliset lukot asennettu

Olen tutkinut vuoden aikana "muiden rakennusalaa mullistavien uutuuksien" rinnalla vaihtoehtoa perinteiselle (jo mielestäni ajasta jälkeen jääneelle) Abloy avain tekniikalle. Olihan Abloyllakin toki tähän vastineensa, eli Abloy Control +. Ei vain jotenkin innostanut tuo kun sitä Jyväskylän rakennusmessuilla katselin. Ruma mötikkö oveen (sisälle) ja patterin vaihtoa. Hintakin kohtalaisen suolainen.

Sitten vastaan tuli Oululaisen yrityksen iLOQ. Tässä ei tarvittu ylimääräisiä pattereita vaan avain saa "sähkönsä" avaimen työntöliikkeestä avain pesään. Jokainen avain on iLOQ:ssa samanlainen (siis ihan jokainen suomessa, maailmalla...). iLOQ:ssa avaimen sisässä on siru jonka lukkopesä tunnistaa ja lukko avautuu tai sulkeutuu sen mukaisesti.   iLOQ:ssa vaikutuksen minuun teki se että siinä on helppoa "sarjoittaa" lukot uudelleen mikäli/kun lapset esim. tiputtavat avaimen ja illalla tulee tunne että onkohan tulossa kutsumattomia vieraita :). Mukana tuli punainen ja vihreä ohjelmointiavain sekä 3 kpl mustia käyttöavaimia. iLOQ:ssa voi myös halutessaan tehdä omat avaimet eri oviin. Itse ajattelin että voisi olla esim. käytännöllistä tehdä teknisen tilan ovaan oma avaimensa niin ei pääse lapset tuonne säätelemään. Myös riippulukkoja näyttää olevan saatavilla, tosin aika suolainen on hinta...

Koko paketille kahdella lisäavaimella tuli hintaa noin 900€. Mustapäiset Abloyt olisivat maksaneet noin 500€ ja jos tähän laskee niin että joskus olisi joutunut Abloyt sarjoittamaan niin aika samoissa oltaisiin menty.