Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. toukokuuta 2011

Ensimmäiset kodinkone hankinnat

Kuivuri hajosi joten päätimme kilpailuttaa tässä vaiheessa jo koko setin uuteen omakotitaloon tulevia kojeita.
Koneille oli laskettu budjetiksi 5000€. Merkki vaihtoehtoina meillä oli: siemens, bosch ja aeg.

- Pesukoneista ja kuivureista olin lukenut joitain testejä ja niiden perusteella merkki pesutornille olisi melko varmasti siemens. Kuivausrumpuun halusimme myös vähän energiaa kuluttavan lämpöpumppu -mallin.
- Erillisissä jää - ja pakastikaapeissa vaatimukset olivat oikeastaan aika vähäiset: rosteria ja lämpötila täytyisi nähdä kaapin ovesta (ulkopinnasta). Pakastimessa tietysti No frost (taitaa olla jo kaikissa).
- Liesi  tulee meille kalusteisiin upotettuna, rosterisena, kiertoilmalla,  ajastimella ja paistomittarilla.
- Induktio perustasoa ilman mitään hilavitkuttimia.
- Tiskikoneesta meillä oli omakohtaisesti positiivisia kokemuksia Siemensistä ja olipa tuo pärjännyt hyvin myös lukemissani testeissä (kuluttaja -lehti, kuningaskuluttaja). Tiskikone tulee meillä kaluste-etulevyllä joko näyttö näkyviin tai luukunreunaan piiloon. Ruokailuväline taso ylös.

Tarjoukset pyysin seuraavista paikoista:

- Palokan Expert
Expertillä palvelu oli hyvää ja tavaroille luvattiin säilytys niin pitkälle kuin olisi tarve (Meillä tarve vasta myöhään syksyllä). Hintaan sisältyy myös kuljetus. Hinta paketille oli noin 5200€.

- Gigantti Jyväskylä (keskusta)
Gigantin merkki on Bosch, joka on ainakin yleisen luulon mukaan sama kuin Siemens.  Boschilta ei kuitenkaan löytynyt vastaavia pesukoneita ja kuivuria lämpöpumpulla kuin Siemensiltä joten onko merkki kuitenkaan niin lähelle sama? Tarjoukset pyydettiin keittiöön Boscheilla ja Siemensit pyykkipuolelle. Palvelu oli keskitasoa mitä se yleensä varmaan vähintään on jos ollaan ostamassa koko kalustoa :). Hinta asettui suunnilleen samaan mitä Expertillä.

- Palokan Veikonkone
Veikonkoneessa sattui olemaan Veikon kanta-asiakaspäivät ja tarjouksessa sattui olemaan juuri tuollaiset Siemens pyykkikone ja kuivausrumpu jota olimme ostamassa, hintaan 1380€ + kanta-asiakas pisteet. Kysyin myös tarjousta koko paketista ja se asettui karvan päälle 5000€, eli oli halvin. Hintaa sisältyy myös kuljetus. Palvelu ihan ok. Lisäalennusta pesukoneen hintaan ei kuitenkaan enään saanut vaikka olisi ottanut koko paketin joten ratkaisumme oli tässä vaiheessa ostaa vain pesukone + kuivuri.

Ensimmäisen kilpailukierroksen tulos oli hyvin pitkälti se että hinnat tuntuisi olevan kaikilla suunnilleen samat. Etua voi saada esim siinä voiko kojeet esim. säilyttää liikeen varastossa kunnes ne tarvitaan ja kuuluuko hintaa kuljetus.

EDIT: Kommentoikaa ihmeessä meille vinkkejä jos tulee hyviä tarjouksia bongattua mainoksista/liikkeistä. Näköjään se paketissa ostaminen ei aina ole se edullisin vaihtoehto.

maanantai 23. toukokuuta 2011

Ulkomaalausta painesiveltimellä

Harkitsin pitkään millä maalilla talomme maalataan. Minulla on kokemusta muutaman talon ulkomaalauksesta ja tiedän että vanhan maalin rappaaminen ei ole herkkua. Lisäksi luin pari rakennusmaailman testiä sekä paljon tuli kahlattua ihmisten kokemuksia internetistä.

TM rakennusmaailman testiä luettuani olin jo melko varma että testissä hyvin sijoittunut kaksoisakrylaatti -maali  Nordica eko olisi se meidän maali. Maalista löytyi myös kohtuu kannustavia kommentteja internetin syövereistä. Aloin kuitenkin miettimään millainen homma olisi suorittaa joskun huoltomaalaus paksun akryylipohjaisen maalin päälle. Kaapimalla se pitäisi tehdä koska sellainen kuva maalista jäi että se muidostaa paksun kiiltävän (tosin kestävän) pinnan. Kaapiminen on aika työlästä eikä se houkuttele, vaikkakin sen joutuisi tekemään vasta >10 vuoden päästä.

Rakennusmaailman pellavaöljymaali testissä oli mielenkiintoinen maali josta myös innostuin. Uula tuotteen petrooliöljymaali. Maali oli kallista, mutta sen sanottiin peittävän yhdellä kerroksella sekä olevan käytössä haalistumaton ja pitkäikäinen. Maali vaati alleen kuitenkin erillisen homeenestokäsittelyn. Luin kyseisestä maalista paljon kommentteja ja niitä löytyi puolesta ja vastaan. Enemmän jälkimmäistä. Pahin ongelma tuntui olevan sama kuin muillakin pellavaöljy maaleilla, homehtuminen. Lisäksi se miksi en tähän maaliin päätynyt ole tehtaan pohjamaalaus. Tehtaalla laudat oli pohjamaalattu  Joulemaalin Wood Primerillä joka on vesiohenteinen alkydipohjamaali. Tämä pohjamaali sulkee aikahyvin puun hengittävyyden joten se vie idean petrooliöljymaalin parhaasta puolesta joka on käsittääkseni se että se imeytyy hyvin puuhun ja jättää puun hengittäväksi.


Kävin Kodin terrassa kysymässä myyjän mielipidettä maalista. Myyjä suositteli Tikkurilan Vinhaa. Maali on akrylaatti maali mutta muodostaa ohuemman puun syitä mukailevan pinnan. Maali ei myöskään ole niin kiiltävä kuin esim. Nordica Eco. Myyjän mukaan myös uudelleen maalattavuus olisi tällä maalilla helppoa koska maali kuluisi (liituuntuisi) pois jolloin sitä ei tarvitse erikseen kaapia. Myös tästä maalista löytyi sekä puolesta että vastaan kommentteja mutta tähän sitten loppujen lopuksi päädyimme.


Joskus vuosi sitten silmiini pisti jossain alan lehdessä sivellin joka toimi painesäiliön kanssa niin ettei sivellintä tarvinnut kastaa maaliastiassa lainkaan. Kaivelin vähän tietoa ja ilmeisestikin kyseessä oli tämä Tikkurilan painesivellin nimeltään quick brush. Löysin tuosta myös pari vakuuttavaa videota. Toinen oli Meidän talon kokeilu http://www.meidantalo.fi/asiasanat/quick-brush. Tuon innoittamana hankimme kyseisen painesiveltimen ja Timo tuota oli ehtinytkin jo testata viime perjantaina. Hyvä peli oli ollut ja nopeutti maalausta paljon. Toinen positiivinen asia tuossa on se että ei tule maaliroiskeita, ainakaan niin paljon. Itsekkin sormet syyhyten odotan maalauskelejä että pääsee taloa tuolla pelillä sivelemään ;)

http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/tuotteet/tuote-esittelyt/quick_brush_painesivellin/

perjantai 20. toukokuuta 2011

Lattia valettu

Lattia valettiin viime tiistaina. Hyvää jälkeä tekivät liipparit. Ainoastaan kodinhoitohuoneessa ja wc:ssä joutui hieman ajelemaan pois että saatiin kaatoja lisää.

Kuvat otettu keskiviikkona. Auringon pentele vähän sekoitti Noksun kameraa.

Tuntuu taas että nyt siirryttiin yksi suurempi steppi eteenpäin :)


Kaivojen putsausta


Eteinen ja keittiö toisesta suunnasta

Suunta kodinhoitohuoneesta eteiseen.

Pesuhuoneesta saunaan päin

Eteisestä saunaan päin

Hyvin pysyi paineet putkistossa 

Olohuone ja erkkeri

Pesuhuoneessa

Kurapiste kodinhoitohuoneessa

Keittiötä ja eteistä

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Lattialämmitysputket alakertaan

Novrelin asentaja kävi perjantaina asentamassa lattialämmitysputket alakertaan. Asennettavaa oli noin 100 m2 ja 6 tuntia kesti asennus. Alakertaan tuli 16mm komposiittiputki ja yläkertaan tulee 14mm komposiitti. Alla kuva suunnitelmasta alakertaan.



Ja kuvia toteutuneesta asennuksesta


Keittiö

Erkkeri

Putket lattialämmityksen jakotukille

Saunaa ja pesuhuonetta



Kodinhoitohuioneen nurkka

Kodinhoitohuone ja tekninen tila

Wc ja sauna

Vähän ohi aiheesta mutta laitetaan kuva myös kurapisteestä joka tulee kodinhoitohuoneen ovelle.


keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Rytkäisy ennen lattian valua: Styroksia, viemäriä ja vähän vesiputkea

Taas on raksalla tapahtunut, vaikka blogissa on ollut vähän hiljaista. Itse en ole töiltäni juurikaan raksalla ehtinyt aikaa viettää. Kaikki kunnia Timolle joka siellä on ahertanut!

Hiekkaa ei enään lattialla näy, eli kehitystä on tapahtunut. Lattia on saanut eristettä ensin 50mm eps 120 (routaa), sitten 3 x 50mm eps100(lattiaa) ja päällimmäiseksi 50mm xps (Finnfoamia). Lattialämmitysputkia ei vielä ole asennettu, asentaja tulee ylihuomenna perjantaina. Tiistaina onkin sitten jo lattiavalu. Lattiavalun jälkeen voi taas sanoa että on päästy yksi askel eteenpäin. Styroksit asennettiin erityisellä huolellisuudella. Uretaania laitettiin jokaiseen rakoon ja seinänvieruksiin. Viimeinen xps liimattiin ponteistaan tiiviiksi kerrokseksi.


Viimeinen kerros xps. Kaikki kerrokset tiivistetty urtsulla.


Myös ensimmäiset sähköputkitukset tehtiin lattiaan. Onneksi lattian kautta ei tarvinnut kovin paljon putkia vetää, suurin osa saadaan vedettyä yläkautta.


Sähkömiehiä kolmannessa polvessa.
Kylmävesiputki styroksien alle ja lämmin xps:n päälle. Urat tehtiin biltemasta hankitulla yläjyrsimellä ja siihen tuunatulla terällä. Yläjyrsimellä on tarkoitus myös tehdä yläkerran kolmikerros kipsilevyihin urat lattialämmitysputkille. On pölyistä mutta varmasti nopeampaa kuin alkaa railoja leikkelemään.


Seinän vierukset kierrettiin radonkaistalla, liimaten. Melkonen savotta tuokin. Verkot sopivat nätisti kokonaisenakin (2.35mx5m) suuresta teknisen tilan aukosta sisään. Viimosena seinän vierukset kierrettiin vielä solumuovilla notta ei lattiavalu eläessään riko seiniä.  




Amme, suihku1 ja suihku2


Vesitakan alle tehtiin kunnon pohja jos joskus tullaan katumapäälle ja hankitaan kivikasa vesitakan tilalle :) Kestänee: 8mm verkko alla, 5mm päällä + vähän vielä harjaterästä.




Vesitakan paikka viemärillä.
Yläkertaan menee vain kylmä, kuuma ja yksi viemäri. Mahdollisimman suora veto tuulikaapin seinästä yläkerran vessan seinän kautta. 


Stairways to upstairs ja vesputket


Jakotukki tulee laudebunkkerin alle, jonne tulee myös alakerran lattialämmityksen jakotukit. yläkerran lattialämmityksen jakotukki tulee vaatehuoneeseen. 


Jakotukin paikka saunanlauteiden alle bunkkeroituna.


Novrelilta on tullut tavarat aina kun niitä on tarvittu. Ensin tuli syöttöputket ja tänään oli tullut pari isoa pakettia pihaan lisää. Paketeissa 16mm putket alakertaan ja 14mm putket yläkertaan sekä ainakin jakotukit. Viimeiset tavarat tulee asentajan mukana perjantaina.  


Toinen lähetys Novrellilta. Dannfoss jakotukki.