Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Asennuksen lopputarkastus valmis, viemäröintiä

Mennä viikolla vastaava mestarimme ja kymppitalojen Nokson Mauri kävivät läpi kymppitalojen puolesta tehdyt asennukset ja hyvältä näytti. Hyvää jälkeä oli Ilmajoen asennusporukka tehnyt. Suuret kiitokset siitä heille ja myös Nokson Maurille!

Nyt on käynnissä viemäriputkien sekä radonputken asennus. Tällä viikolla olisi myös tarkoitus saada lattiaeristykset ja vesiputket asennettua. Lattiaanhan meille tulee ensin 1 x 50mm eps120 (routa), 3 x 50mm eps100(lattia) ja päällimmäiseksi 50mm xps (Finnfoam).

Ensi viikolla tavoite olisi saada lattialämmitysputket lattiaan ja sen jälkeen aletaan tilailemaan lattia valua.

Kaivo jos toinenkin. Radon putki (sininen).














Keittiö ja osa EPS120:stä  jo lattiassa. 









maanantai 18. huhtikuuta 2011

Loput pystytyspäivät 5-7, pystytys valmis!

Pystytys valmis talopaketin puolesta. Urakka vei asennusporukalta 7 pitkää päivää. Viimeisinä päivinä etu- sekä taka terasseille oli ilmestynyt kattorungot, kaikki katot olivat saaneet ruodelaudoitukset, yläosien pystylaudoituksiakin oli tehty ylimääräisenä työnä, yläkerran niskojen tuentaa sekä räystäslaudoituksia.  Tuossa listassa ei varmasti ihan kaikki työt ole edes mukana.

Lisäksi työmiehet olivat siivonneet suurimman osan ruoteista jääneistä pätkistä kasoihin. Työnjälki näyttää hyvältä, ei voi kuin kehua Ilmajoen pystytysporukkaa. Suuret kiitokset!

Tällä viikolla vielä lopputarkistus. Jos kaikki kunnossa niin tästä eteenpäin taloa rakennetaan sitten omin resurssein.
































Ja kuvia viimeisistä päivistä kertyy tänne!

torstai 14. huhtikuuta 2011

Pystytyspäivät 3 ja 4

3.päivä

Kolmantena  pystytyspäivänä raksalla oli asennettu ainakin räystäselementit, etu- sekä takaterassien runkoja sekä yläkerran terassin pohjaa. Myös kattoristikot oli nyrjähdystuettu ja ensimmäinen siivu aluskatteestakin ilmestyi katolle.


Ensimmäinen rulla aluskatetta katolla.
















Terassin ja yläkerran parvekkeen runkoa.


















4. päivä

Sää on suosinut meitä hyvin koko pystytyksen ajan ja nyt on talossa jo aluskatekin paikoillaan. Parina päivänä on taivaalta tullut lyhyitä pienen pieniä tihkusadekuuroja. Elementit on vielä pääosin muovin suojissa joten ei pienistä tihkuista haittaa ole päässyt syntymään. Suuren sateen kanssa olisi kyllä oltu pienessä liemessä.

Myös erkkerin katto on alkanut muotoutua ja ensimmäiset tuulensuojalevyt laitettu yläkerran seinään paikoilleen.

Aluskate ja erkkerin katto













Lisää kuvia päiviltä 3 ja 4 löytyy täältä!

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Pystytyspäivät 1. ja 2.

Päivä 1.

Maanantaina aamuvirkuimmat työmiehet olivat saapuneet paikalle jo varmaan ennen kukonlaulua ja ei kukaan muukaan myöhässä ollut. Minäkin ihmeesti selvisin Palokasta Kintaudelle lasten kera, ennen kuin ensimmäistäkään elementtiä oli nostettu! Aika pieneltä "talo" näytti siellä rekan lavalla ja elementit parakin seiniltä liidellessään ilmojen halki paikoilleen. Mutta pikkuhiljaa, elementti elementiltä, siitä muodostui ihan talon näköinen kokonaisuus. Vähän sai miettiä, että mikä ihmeen ovi tuokin on, mutta kyllä kaikki paikkansa löysi ja ihan piirrustusten mukaiselta talo näytti. Aamulla ihmeteltiin lasten kanssa toista tuntia, ja lähtiessämme oli pari ensimmäistä elementtiä paikoillaan. Illalla menimme koko perheen voimin katsomaan, mitä päivän aikana oli tontilla..eiku RAKSALLA tapahtunut. Ja olihan siellä! Seinät pystyssä ja sisällä kantavien väliseinien rungot paikoillaan. -Heidi

Ensimmäinen elementti nousee (pitkä takaseinä)


















Päivä 2.


Toisena päivänä taloon oli ilmestynyt kattoristikot, yläkerran päätyelementit sekä yläkerran terassielementti. Myös terassin tolpat lyötiin vielä kuvan ottamisen jälkeen paikoilleen. Yläkerrasta näkyi jo komeasti Kipposen järvi! Hyvältä näyttää.

-Jari

Toinen päivä, talo alkaa hahmottua. 


Lisää kuvia  pystytyksestä löytyy täältä!


sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Täytöt valmiina, talo saa tulla... huomenna

No nyt olisi ahkeran uurastuksen tuloksena saatu talon pohjat siihen malliin että talo saa tulla. Ja huomen aamulla se tuleekin. Aikaa jäi vielä 12h, hyvin oli aikataulutettu meidän pohjien teko ;)

















Kymppitalot on valinnut pystytykseen kokeneen useita kymppitaloja pystyttäneen porukan Ilmajoelta. Pystytysporukka on laskenut urakalle 10 päivää aikaa. Elementit pitäisi olla pystyssä parissa tunnissa. Ennen asennusta Nokson Mauri tulee vielä aamulla asentamaan alaohjauspuut. Elementit pitäisi olla tontilla 8:00.

Tässä lisää kuvia perustuksen työstämisestä:

Pitkät sivut neljässä harkossa. Aikaa tähän meni yksi ilta ja kaksi apumiestä
sai juosta muurarin tahdissa :)














Hommaa hidasti osaltaan tyhjä vanteiltaan oleva kottikärrynrengas ;)





















Lisää pystytyksestä kuvien kera myöhemmin...