Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 25. marraskuuta 2010

Pakkanen paukkuu, anturavalu odottaa...

Hetken hiljaisuus ollut täällä rintamalla. Pohjakuvat saatiin hiottua omien piirrustusten mukaisesti valmiiksi Kymppitalon kanssa. 3D julkisivukuvat olivat hienot. Niistä näkee suoraan joka kulmalta miltä talo tulee näyttämään...



KariMari tulee meille siis hengittävällä rakenteella (ekovilla ja pahvi). Lisäksi lisäsimme vakio KariMariin ruokailuerkkerin. Ikkunoiksi ja oviksi valitsimme "Passiivi" tason alfa Skaalat valmiiksi sälekaihtimilla. Vaikka Kymppitalot toimittavatkin valmiita suurelementti ratkaisuja, sujui muutokset joustavasti, optioita oli tarjolla mukavasti ja "melkein" kaikki mitä halusimme onnistui.

Alapohja eristeetkin on jo valittu ja läjä seisookin jo tuossa tontilla. Alapohjaan päädyin pienen tutkiskelun jälkeen laittamaan eristeiksi pohjalle paremmin kosteutta kestävä 50mm EPS120, väliin perus EPS100 3 x 50mm ja päällimmäiseksi vaahdolla tiivistettynä 50mm XPS. Vastaa matalaenergia vaatimuksia U-arvo jotakuinkin 0.11.

Tontillakin on tapahtunut. Talon pohja on lätkytetty ja peti anturalle on valmis ja peitelty EPS:llä pakkaselta suojaan.



Antura muotit työstetään XPS:stä (samaa kuin Finnfoam). Muotti idean sain itse Fiinfoamin sivuilla olevista anturamuotista. Työstetään tuollainen vastaava itse, halvemmalla tietenkin :). XPS levyt sirkkelin läpi, laidat vaahdolla ja 100mm ruuveilla kiinni.Tulee muotti ja eristetty antura kaupanpäälle. Viikonloppuna olisi tarkoitus alkaa tekemään linjalankoja varten pukit ja seuraavalla viikolla muotit paikoilleen.



Harkot, laastit ym värkit tuossa tontilla jo olisi valmiina... eikun lauhoja kelejä odottelemaan...